Nemzetközi foci

„Szomorú ez a nap” – három francia nő is lemondta a válogatottságot

JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP
JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP
Wendie Renard, a francia női labdarúgó-válogatott csapatkapitánya bejelentette, hogy mentális egészsége megőrzésének érdekében nem játszik a nyári ausztrál, új-zélandi közös rendezésű világbajnokságon. Miután ezt a döntését közölte, két csapattársa, Marie-Antoinette Katoto és Kadidiatou Diani is csatlakozott hozzá.

Az Olympique Lyonban szereplő Renard, akit a világ egyik legjobb védőjének tartanak a női futballban, eddig 142 alkalommal lépett pályára a nemzeti együttesben.

A francia RMC Sport beszámolója szerint Renard úgy határozott, hogy addig nem szerepel a válogatottban, amíg Corinne Diacre a szövetségi kapitány. A szakembert többen is kritizálták a múltban.

„Mindennél jobban szeretem Franciaországot. Nem vagyok tökéletes, messze vagyok ettől, de tovább nem tudom támogatni a jelenlegi rendszert, amely messze van attól, amit a legmagasabb szint megkívánna” – írta a közösségi médiában Renard.

Szomorú nap ez a mai, de szükségszerű volt a döntés, hogy megőrizzem mentális egészségemet.

Bejelentése után két csapattársa, Marie-Antoinette Katoto és Kadidiatou Diani is közölte, hogy nem lép pályára a válogatottban, amíg nem történik változás, írta az MTI.

A Francia Labdarúgó Szövetség értesült a játékosok döntéséről és a végrehajtó bizottság keddi ülésén napirendre tűzi a kérdést.

A szövetség tudomásul vette Wendie Renard, Kadidiatou Diani és Marie-Antoinette Katoto nyilatkozatait, de szeretne emlékeztetni arra, hogy senki sem állhat a francia csapat intézménye felett

Az idei világbajnokságot július 20. és augusztus 20. között rendezik, Franciaország az F csoportban Jamaicával, Brazíliával és Panamával kezd.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik