David Aliaga / Nurphoto via AFP
Nemzetközi foci

Bundagyanú a Király Kupában, egy focistát már le is tartóztattak

Vizsgálatot indított a spanyolországi Melilla bírósága a labdarúgó Király Kupában 2021-ben játszott Huracan Melilla-Levante mérkőzéssel összefüggésben, bundázás gyanújával.

A spanyol első- és másodosztályú bajnokságot szervező és irányító La Liga csütörtökön közölte, hogy hivatalos kérelmet nyújtott be a sport sértetlenségét és a fogadási csalásokat vizsgáló rendőrségi egységnek (CENPIDA), miután meg nem nevezett forrásból arról értesült, hogy a Levante által 8-0-ra megnyert meccsel kapcsolatban felvetődött a bundagyanú.

A melillai bíróság ennek nyomán indított vizsgálatot, és hat személyt, közte egy korábbi Huracan-játékost már ki is hallgattak az ügyben. Rendőrségi tájékoztatás szerint egy korábbi Huracan-futballistát már kedden letartóztattak, őt többrendbeli fogadási csalással gyanúsítják.

Az ötödosztályban jelenleg saját csoportjában egy-egy győzelemmel és döntetlennel, valamint húsz vereséggel és 4-72-es gólkülönbséggel utolsó melillai egyesület közölte, mindenben együttműködik az illetékes hatóságokkal.

A Király Kupát a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) felügyeli, de a szervezet egyelőre még nem reagált a folyamatban lévő nyomozásra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik