Nemzetközi foci

Meg akart futamodni, végül két vb-éremmel a tarsolyában búcsúzik a horvát védő

Ayman Aref / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Ayman Aref / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A horvátok vb-ezüstérmes védője, Dejan Lovren egy érzelmes vallomásban árulta el, hogy nem szerepel többször a válogatottban.

Lovren azt írta, már gyerekként arról álmodott, hogy nagy tornákon szerepel a horvát csapattal, és amikor 9 évesen először felvette a piros-fehér kockás mezt, az olyan volt számára, mint Superman köpenye.

Erősnek, magabiztosnak és vakmerőnek éreztem magam, olyannak, mint a kedvenc szuperhősöm

– magyarázta a 33 éves védő.

Lovren 2009. október 8-án, a Katar elleni, 3-2-es horvát győzelemmel végződő barátságos meccsen szerepelt először a felnőttválogatottban, a bemutatkozást pedig további 77 találkozó követte, és ezeken öt gólig jutott.

Mostani vallomásában bevallotta, eleinte nem volt elégedett magával, és még az is átfutott a fejében, hogy lemondja a válogatottságot, annyira nem érezte jól magát a meccseken. Végül azonban maradt, és az elmúlt öt évben számos nagy meccsnek volt részese, hiszen tagja volt a 2018-as vb-döntőt játszó, tavaly pedig bronzérmet szerző horvát garnitúrának.

„Lehet, hogy játékosként elköszönök, de a válogatott szerzett magának egy új szurkolót. Tartsunk össze ugyanúgy, mint eddig, mert az egység volt a legnagyobb erősségünk, ez tett minket különlegessé” – írta Lovren.


A hátvéd korábban megfordult a Dinamo Zagrebnél, a Southamptonnál, a Liverpoolnál és a Zenitnél, jelenleg pedig második időszakát tölti az Olympique Lyonnál. A Poollal nyert BL-t, angol bajnokságot és európai Szuperkupát is, de van aranyérme a horvát és az orosz ligából, valamint a francia és a horvát kupából is.

Olvasói sztorik