Nemzetközi foci

Messi 90+5. percben lőtt góljával fordított a PSG a nagy összeomlás után

Anne-Christine POUJOULAT / AFP
Anne-Christine POUJOULAT / AFP

A PSG Lionel Messi 90+5. percben szerzett góljával 4-3-ra verte a Lille-t a francia futballbajnokság 24. fordulójában.

A meccs úgy indult, hogy a zsinórban három vereséget elszenvedő PSG a Lille-en tölti ki a dühét, a 11. percben Mbappé zseniális alakítás révén szerzett vezetést, két védő között úgy tört be, hogy az egyiknek kötényt adott, majd a kapus lába között eltette a labdát.

A gólpasszt Neymar adta, akinek a bajnoki meccseken ez volt a 17. asszisztja Mbappénak. Amióta az Opta gyűjti az adatokat a találkozókról, a Ligue 1-ben csak az Ángel Di MaríaEdinson Cavani játékkapcsolat volt hasonlóan gyümölcsöző.

Hat perccel később Neymar maga is betalált, Vitinha passzát belsőzte be az ötösről.

A Lille Diakité fejesével szépített a félidő közepén,

majd a kanadai David tizenegyesével az 58. percben utolérte a párizsiakat.

Akik ekkor már nem Neymar nélkül játszottak, a brazil klasszist ugyanis le kellett cserélni, mert csúnyán megsérült a jobb bokája.

A vendégek nem elégedtek meg a döntetlennel, és a 69. percben már ők álltak jobban, André Gomes mesés indítása után Bamba vágta Donnarumma szeme közé a labdát.

Már úgy tűnt, nem tud kimászni a szép nagy gödörből a PSG, de a hajrá a hazai csapaté volt: pofás összejáték után Mpabbé alakította 3-3-ra az állást,

aztán a 90+5. percben Messi szabadrúgása a kapufát is érintve beakadt, így végül nagy összeomlás helyett nagy fordítás lett a vége.

A győzelem azt jelenti, hogy a forduló után öt pont előnye biztosan marad a PSG-nek a második Marseille előtt, amely vasárnap este a Toulouse vendége lesz.

Olvasói sztorik