Nemzetközi foci

Dietmar Hamann: „Nagelsmannak akkor a negyedosztályba kell mennie”

A szombati Mönchengladbach-Bayern (3-2) meccsen a vendégek edzője, Julian Nagelsmann totálisan kiborult egy kiállításon. A korábbi német válogatott labdarúgó, Didi Hamann, a Sky szakértőjeként nem rejtette véka alá a véleményét.

Már szombati tudósításunkban is azt írtuk, rengeteget vitáznak majd a Bayern München védőjének kiállításán. Történt, hogy a Mönchengladbach elleni bajnokin a 8. percben a Borussia támadója Alassane Pléa remek labdát kapott, a futóverseny közben belépett Dayot Upamecano elé, aki bár próbálta kikerültni, testük, lábuk mégis picit összeért cirka 19 méterre a kaputól, ezért a spori azonnal kiállította. A Bayern hiába küzdött tíz emberrel is, a Borussia Mönchengladbach végül 3-2-re nyert hazai közönsége előtt.

A kiállításon a Bayern edzője, Julian Nagelsmann annyira kiakadt, hogy dühében a játékvezetői fülkét verte, a kiállítást rossz viccnek, míg a sporikat mindenféle illetlen jelzővel minősítette – számolt be a sportbild.de.

A lap a mérkőzést követően idézte a korábbi 62-szeres német válogatott középpályást, Didi Hamannt. A Sky szakértője úgy fogalmazott, még mindig nem érti Nagelsmann dühét. „Persze, a pillanat hevében kicsúsznak ilyen mondatok az edző száján. Nyilván tudja azt is, hogy ezzel címlapra kerül, még ha utólag arra is kérte az újságírókat, ne tegyék patikamérlegre minden szavát. De, hát ő a Bayern München edzője. Ha nem akarja, hogy a szavait patikamérlegen mérlegeljék, akkor a harmadosztályban, a negyedosztályban kell munkát vállalnia, mert ott senkit sem érdekel, hogy mit mond. Tisztában kell lennie ezzel a felelősséggel. A jövőben sokkal higgadtabban kell viselkednie” – érvelt Hamann.

Valószínűleg Nagelsmann is így látja. Az Instagramon gyorsan bocsánatot kért kirohanása miatt. Úgy fogalmazott: „Sajnos egyértelműen túl messzire mentem.”

Olvasói sztorik