Nemzetközi foci

„Mi is szeretnénk Rebrovot, ő is minket” – topfeladat várhat a Fradi korábbi edzőjére

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Néhányszor már hírbe hozták az ukrán labdarúgó-válogatottal, de most lehet, tényleg szövetségi kapitányi posztot kaphat Szerhij Rebrov, a Ferencváros egykori edzője.

A korábbi 75-szörös válogatott csatár jelenleg az emírségekbeli al-Ain edzője, de a hírek szerint megfelelő ajánlat esetén hazatérne a nemzeti csapathoz. Rebrov egyszer már dolgozott a válogatottnál: 2010 júniusa és 2011 áprilisa között Jurij Kalitvincev szövetségi kapitány asszisztense volt.

A kapitányi poszt jelenleg kiadó, ugyanis Andrij Sevcsenko 2021-es távozását követően Oleksandr Petrakov ült le a kispadra, 15 mérkőzése közül hatot megnyert, hét döntetlen mellett mindössze két vereséget szenvedett. A világbajnoki részvételt azonban nem sikerült kiharcolni, így Petrakov január 12-én távozott, két nappal később pedig elfogadta az örmény szövetség ajánlatát.

„Korai még a kapitányról beszélni, vannak jelöltek, van A és B terv is. Ebben a helyzetben nem hogy egy évvel vagy egy héttel, de egy nappal, órával sem tervezhetünk előre” – nyilatkozta Olekszij Mihajlicsenko, az Ukrán Labdarúgó Szövetség alelnöke.

Arra a kérdésre, hogy tényleg Szergej Rebrov most az egyetlen fő jelölt, azt mondta, ezt ne feszegessék.

Mi is szeretnénk Rebrovot, ő is minket. Igyekszünk mindent megtenni.

Az ukrán válogatott március 23-án Ecuadorral vív felkészülési mérkőzést, három nappal később a Wembleyben már Eb-selejtezőt vív az angolokkal.

Az ukrán sajtó legutóbb azt írta, az U21-esek szövetségi edzője, Ruslan Rotan kaphat megbízatást ezekre az összecsapásokra.

Olvasói sztorik