Nemzetközi foci

Xavi a manchesteri játékos kezezéséről: Akkora büntető volt, mint a ház

Joan Valls/Urbanandsport / NurPhoto via Getty Images
Joan Valls/Urbanandsport / NurPhoto via Getty Images

Az Európa Liga nyolcaddöntőbe jutásért rendezett körének slágerpárharca a Barcelona és a Manchester United párosítása, ás az első mérkőzés nem is okozott csalódást, a 0-0-s első félidőt követően végül 2-2-es döntetlent játszott egymással a két rivális. A mérkőzést követően a játékvezető, Maurizio Mariani került középpontba, akinek ítéleteit mindkét oldal vitatta.

Xavi, a Barca edzője egy elmaradt tizenegyest kért számon az olaszon. A 85. percben, egy fejes után Fred mellkasáról a kezére pattant a labda, de végül nem rúghatott büntetőt a hazai csapat.

Akkora büntető volt, mint a ház. Ezt el is mondtam a játékvezetőnek, de szerinte Fred karja közel volt a testéhez. Milánóban egy ugyanilyen helyzetben nem ítéltek nekünk semmit. Nem tudom, minek kéne történnie, hogy kezezésért tizenegyest adjanak

– mondta Xavi a sajtótájékoztatóján.

A visszavágókat egy hét múlva rendezik, a magyar bajnoki címvédő Ferencváros pedig csak a nyolcaddöntőben kapcsolódik majd be a küzdelembe, mivel ősszel a csoportja élén végzett, ezzel automatikusan a legjobb 16 közé jutott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik