Nemzetközi foci

Szenzációs meccsen nem bírt egymással a Barca és a ManUnited

Pau BARRENA / AFP
Pau BARRENA / AFP
Nagyszerű mérkőzést vívott egymással az FC Barcelona és a Manchester United az Európa Liga nyolcaddöntőjébe jutásért vívott párharc odavágóján, amely végül 2-2-es döntetlennel zárult a Camp Nouban.

Az első félidőben inkább a katalánok voltak kezdeményezőbbel, bár helyzetek tekintetében nem tűnt nagynak a különbség: a hazaiaktól Lewandowski és Jordi Alba, a vendégektől Sancho és Rashford hagyott ki helyzeteket.

A második félidőben aztán jöttek a gólok is, vezetést a Barca szerzett az 50. percben, amikor egy jobb oldali szöglet után Marcos Alonso a hosszú saroknál mindenkit megelőzött és a hálóba fejelt (1-0).

A gól nem vetette vissza a manchesterieket, sőt… Az 52. percben Casemiro kiugratta Rashfordot, aki Ter Stegen lába mellett a rövidbe vágta a labdát – sokkal több hely nem volt a kapus és a kapufa között (1-1).

Az 59. percben már az angoloknál volt az előny, egy kis szöglet Rashford alaposan átverte Raphinhát, az alapvonaltól centerezett, a labda végül Kounde testéről került a saját kapujába (1-2).

A 76. percben egyenlített a Barcelona, Raphinha jobbról tekert középre, Lewandowski bemozdult, de nem ért bele a labdába, ami így akadálytalanul pattant a jobb sarokba (2-2).

A katalán közönség füttykoncerttel jutalmazta Xavit, amikor a hajrára lecserélte Raphinhát, pedig nem rajta múlt, hogy nem született újabb gól: a 87. percben előbb a kapufa mentette Casemiro majdnem öngólját, aztán De Gea védte bravúrral Ansu Fati lövését.

Amszterdamban a magyar válogatott Schäfer Andrást sérülés miatt nélkülöző Union Berlin gól nélküli döntetlent játszott az Ajax vendégeként. A Juventus hazai pályán 1-1-re végzett a Nantes ellen, a Sevilla 3-0-ra kiütötte a PSV-t.

Európa Liga, nyolcaddöntőbe jutásért, első mérkőzés

FC Barcelona (spanyol) – Manchester United (angol) 2-2 (0-0)
gól: Marcos Alonso (50.), Raphinha (76.), illetve Rashford (52.), Koundé (59., öngól)

 

Sahtar Donyeck (ukrán) – Rennes (francia) 2-1 (2-0)
gól: Kriskiv (11.), Bondarenko (45., 11-esből), illetve Toko Ekambi (59.)

 

Ajax Amsterdam (holland) – Union Berlin (német) 0-0

 

Salzburg (osztrák) – AS Roma (olasz) 1-0 (0-0)
gól: Capaldo (88.)

 

Juventus (olasz) – Nantes (francia) 1-1 (1-0)
gól: Vlahovic (13.), illetve Blas (60.)

 

Sporting (portugál) – Midtjylland (dán) 1-1 (0-0)
gól: Coates (90+4.), illetve Emam Ashour (77.)

 

Bayer Leverkusen (német) – AS Monaco (francia) 2-3 (0-1)
gól: Diaby (48.), Wirtz (59.), illetve Hrádecky (9., öngól), Diatta (74.), Disasi (90+2.)

 

Sevilla (spanyol) – PSV Eindhoven (holland) 3-0 (1-0)
gól: en-Nesziri (45+2.), Ocampos (50.), Gudelj (55.)

Olvasói sztorik