Nemzetközi foci

A Barca edzőjét dühíti, hogy csak otthon hallhatja a BL-himnuszt

Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A keddi és szerdai BL-meccsek után csütörtökön az Európa Ligában, valamint a Konferencia Ligában szereplő csapatoké a terep, most következik a playoff-kör, amikor eldől, mely klubok csatlakoznak a csoportelsőkhöz, köztük a Ferencvároshoz.

Az EL-ben pályára lép többek között a Juventus, az Ajax, a Roma és a sorozat specialistája, a hatszoros győztes Sevilla is, de a slágerpárosítás egyértelműen a Barcelona-Manchester United párharc.

A Barca nyolcpontos előnnyel vezeti a spanyol bajnokságot, a MU pedig nagyon belelendült a döcögős kezdés után, és jelenleg harmadik a PL-ben. A két csapat múltja alapján erre a párharc akár a BL-ben is sor kerülhetne, most azonban az a helyzet, hogy valamelyik brigád már a nyolcaddöntő előtt el fog búcsúzni.

Egy fantasztikus Barca-MU a múltból, Rivaldóval, Beckhammel, Figóval, Yorke-kal:

A Barcelona eredetileg a BL-ben kezdte a szezont, de a csoportjában a Bayern és az Inter is megelőzte, így sodródott át az EL-be, ami a mai napig fájó pont az edző, Xavi számára.

„Még mindig dühössé tesz, hogy csak otthonról hallgathatom a BL-himnuszt. A klub története és eredményei miatt is ott lenne a helyünk. De a valóság az, hogy most az EL-re készülünk, és izgatottan várjuk a párharcot. Az európai szereplés mindig fontos a Barca számára, főleg, hogy az elmúlt években nem voltunk sikeresek a nemzetközi kupákban. A mostani egy jó teszt lesz, hogy kiderüljön, mennyire vagyunk versenyképesek Európában” – nyilatkozta Xavi.

A párharcot a Barcelona kezdi hazai pályán, a 18.45-ös meccset az M4 Sport élőben közvetíti.

Olvasói sztorik