Nemzetközi foci bajnokok ligája

3262 napot vártak a Milan-drukkerek erre a győzelemre, de lehet bennük hiányérzet

Piero Cruciatti / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Piero Cruciatti / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

A Milan a 2013-2014-es idény óta először játszhatott a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában, és a 3262 napos szünet után a Tottenham elleni 1-0-s győzelemmel tért vissza.

A győztes gól már a meccs elején megszületett, Brahim Diaz a saját kipattanóját fejelte be a gólvonalról bevetődve.

A 23 éves és 195 napos Diaz Kaká 2004-es, Deportivo elleni duplája óta a legfiatalabb Milan-játékos, aki a BL egyenes kieséses szakaszában betalált. A hétmeccses nyeretlenségi sorozatát az előző Serie A-fordulóban megszakító Milan egymás utáni második meccsét hozta le kapott gól nélkül, de Stefano Pioli edzőnek volt némi hiányérzete, mivel a hajrában Malick Thiaw és Charles De Ketelaere megnyugtatóbbá tehette volna az előnyt, azonban mindkettőjük fejese kimaradt.

„Igen, valóban szerezhettünk volna még két gólt. Ez egy kemény, harcos meccs volt, a Tottenham is problémát okozott nekünk néhány alkalommal, de jól védekeztünk a rögzített helyzeteknél, úgyhogy akadtak pozitívumok. De ez még csak az első lépés, és a második felvonás még ennél is nehezebb lesz” – értékelt Pioli.

A meccs után a szurkolók körben sok szó esett Cristian Romero sárga lapjáról, a világbajnok argentin védő a második félidő elején keményen odacsúszott Sandro Tonalinak, amiért sárgát kapott, de a kommentek alapján megoszlanak a vélemények arról, hogy ez volt-e a megfelelő büntetés, vagy a pirosnak kellett volna villannia. Az esetet a videóbíró visszanézte, és úgy ítélte meg, érvényben marad a játékvezető döntése.

A párharc visszavágójára március 8-án kerül sor Londonban.

Olvasói sztorik