Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Tottenham edzője a játékosairól: Összeomlanak nyomás alatt

Zac Goodwin / PA Images via Getty Images
Zac Goodwin / PA Images via Getty Images

Kedden visszatér a Bajnokok Ligája, két mérkőzést rendeznek a nyolcaddöntők során. A Paris Saint-German és a Bayern München párharca kapcsán most épp az a legégetőbb kérdés, hogy Kylian Mbappé és Lionel Messi is játszhat-e (a hírek szerint igen), míg a másik meccsen azt lesz érdekes figyelni, hogy az olasz bajnok AC Milan ki tud-e kecmeregni abból a gödörből, amibe 2023-ban került.

A milánóiak kilenc idei tétmeccsükből csak kettőt nyertek meg, és volt már 4-0-s és 5-2-es veresége is.

Stefano Pioli csapata a legutóbbi fordulóban ugyanakkor 1-0-ra nyerni tudott a Torino ellen, ami adhat némi lendületet a csapatnak. Amire szükség is lesz, mert az a Tottenham az ellenfele, amely a legutóbbi fordulóban ugyan kikapott, és szintén nem a legszebb időszakát éli meg épp az idényben, de az ötödik helyen áll Angliában és komoly csatában van a BL-indulást érő helyekért.

Antonio Conte nemzetközi mérlege nem olyan jó, mert bár EL-döntőzött egyszer az Interrel, a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé még egyszer sem sikerült elvezetnie a csapatát. Az olasz edző ráadásul csapata hullámzó teljesítményéről beszélt elsősorban a hétfői sajtótájékoztatóján.

„Ahhoz, hogy a Bajnokok Ligájában, vagy akár Angliában eredményt érj el, stabilitásra van szükséged. Ezt hiányolom most egy kicsit. Sokat beszélek erről a játékosaimmal, mert nem könnyű mindig teljesen fókuszáltnak lenni.

Sokat játszunk nyomás alatt, ez valakiből a jót, valakiből a rosszat hozza ki. Olyan is van, hogy valaki időszakosan elviseli ezt, aztán összeomlik a teher alatt. Dolgozunk, hogy ebben is fejlődjünk

magyarázta az olasz.

Conte szerint ennek kulturális okai is vannak. Úgy látja, Angliában az emberek élvezetként tekintenek a futballra, egy sportra, míg Olaszországban egy mérkőzés sokszor hétfőtől vasárnap estig tart, a tévében is folyamatosan elemezgetnek, épp emiatt a játékosok is jobban hozzá vannak szokva a nyomáshoz.

Olaszországban a futball sokszor nem csak sport. Háború – a csapatok és a szurkolók között is.

Olvasói sztorik