Nemzetközi foci

Minden meccs előtt megérinti Maradona szobrát a Napoli edzője

Franco Romano / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Franco Romano / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Luciano Spalletti szerint Diego Maradona nagy szerepet játszik abban, hogy a Napoli végre véget vessen a bajnoki cím megszerzésére irányuló várakozásnak, és megnyerje története harmadik aranyérmét.

A Napoli nem nyerte meg a bajnoki címet azóta, hogy Maradona 1990-ben a csúcsra vitte a csapatot, de úgy tűnik, 33 év után ebben a szezonban nincs megállás.

A Napoli zsinórban hat győzelmet aratott azóta, hogy egyetlen vereségét elszenvedte az Intertől. Luciano Spalletti edző, aki 64 évesen az első aranyérmére készül, elárulta, hogy a nagy Diego minden nap az életük részét képezi.

Mindig ott van velünk. Az öltözőben sokan megérintik a szobrát, én is ezt teszem, amikor kimegyünk a pályára, mert szeretnénk, ha a csapatunk minőségének részéve válna.

Olyasvalaki volt, aki a kvalitásával győzelemre vitte csapatát, igyekszünk a lehető legjobban hasonlítani rá, és mindig magunkkal fogjuk vinni azt, amit nekünk tanított.”

A 63 éves Spalletti eddig csak Oroszországban volt bajnok – kétszer is – a Zenittel, hazájában hiába választották kétszer is az év edzőjének, a legnagyobb sikerét csupán két kupagyőzelem jelenti az AS Romával.

Olvasói sztorik