Nemzetközi foci

Laidouni sarkazása miatt borult ki a Lipcse vezetőedzője

Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images
Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images

Bár vezetett az RB Leipzig, végül hazai pályán 2-1-re kikapott az Union Berlintől a német bajnokság 20. fordulójában. Különösen azért fájhat a vereség, mert a riválisok mindegyike, az Union Berlin mellett a Bayern München, a Borussia Dortmund, és a Freiburg is nyerni tudott, a lipcseiek így visszacsúsztak az ötödik helyre.

A hazai vezetőedző, Marco Rose a meccset követően amiatt füstölgött, mert a videobíró segítségével elvették csapata második gólját. Történt, hogy egy felívelt labda után a télen a Ferencvárostól leigazolt Aissa Laidouni próbálta meg amolyan skorpiórúgással eltalálni a labdát, de nem volt túl jó a megoldása, a labdára pedig lecsapott Timo Werner. Az akció végén Yussuf Poulsen gólt szerzett, de végül érvénytelenítették az – egyenlítő – találatot, mert Werner lesről lépett vissza.

Egyértelmű, hogy a játékosuk szándékosan játszotta meg így, sarokkal a labdát, nem arról van szó, hogy egy méterről rárúgták volna

– magyarázta Rose, miközben egyre inkább felemelte a hangját. Tavaly nyáron ugyanis módosítottak a lesszabályon, így ha egy védő szándékosan játssza meg a labdát és az úgy kerül a lesen álló ellenfélhez, a játék mehet tovább, bár több vitás eset is volt már ezzel kapcsolatban, elég csak Antoine Griezmann végül meg nem adott gólját említeni a vébéről Tunézia ellen.

A német Sport1 idézte a Leipzig-Union meccs játékvezetőjét, Daniel Schlagert, aki azt hozta fel indoklásként az ítélete mellett, hogy ugyan Laidouni valóban látta a labdát, amikor viszont belerúgott, akkor az már átszállt a feje felett, így nem volt kontrollja afelett, hogy merre is rúgja azt. Innentől kezdve pedig számára egyértelmű, hogy lest kellett ítélni.

A szombati meccsen a magyarok közül csak Szoboszlai Dominik játszott (ő végig a pályán volt), Gulácsi Péter sérülése után lábadozik, Willi Orbán őssejt-adományozás miatt nem játszott, míg a berlinieknél Schäfer András nem volt bevethető.

Olvasói sztorik