Nemzetközi foci

Olyan első félidőt repesztett a City, hogy már a félidőben lecserélték Haalandot

Ryan Pierse / Getty Images
Ryan Pierse / Getty Images

A címvédő Manchester City egy félidő alatt eldöntötte az Aston Villa elleni mérkőzését az angol labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának utolsó vasárnapi játéknapján.

Pep Guardiola csapata Rodri, Ilkay Gündogan és Rijad Mahrez révén az első 45 percben háromszor is betaláltak a birminghamiek kapujába, ezzel eldöntve a három pont sorsát. A fordulás után az Aston Villának már csak a szépítésre futotta erejéből.

Erling Haaland ezúttal gólpasszt szerzett, ám a szünetben lecserélte őt Guardiola. A katalán edző, akinek ez volt a 250. meccse a Premier League-ben később azt mondta, elővigyázatosságból döntött így.

Ha szorosabb a mérkőzés, akkor biztosan nem hozom le

– mondta Guardiola a norvég csatárról, aki rúgást kapott a lábára.

A város rivális Manchester United két, hajrában szerzett góllal 2-0-ra nyert a Leeds United otthonában.

Az első félidő jobbára eseménytelen mezőnyjátékkal telt, a játékrész hosszabbításában Bruno Fernandes ziccerénél a vendégek jártak legközelebb a gólszerzéshez, de a portugál középpályás hiába vezette egyedül a kapusra a labdát, hibázott. A fordulás után nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak a hazaiak, Diogo Dalot révén mégis a vendégek találták el a felső lécet.

A hajráig nem változott az eredmény, a 80. percben azonban Luke Shaw beadását a berobbanó Marcus Rashford kilenc méterről a kapuba fejelte: az angol válogatott csatárnak a katari világbajnokság óta 15. tétmeccsén ez volt a 13. gólja. Öt perccel később az argentin Alejandro Garnacho találata végleg eldöntötte az összecsapást, amelyen

az MU spanyol kapusa, David de Gea az első külföldi játékos lett a Premier League történetében, aki egy klubban legalább 400 bajnokin lépett pályára.

A két együttes szerdán is találkozott egymással, akkor az MU pályaválasztásával 2-2-es döntetlent született úgy, hogy a Leeds a szünetben kétgólos előnyben volt.

Premier League, 23. forduló

Manchester City-Aston Villa 3-1 (3-0)
Leeds United-Manchester United 0-2 (0-0)

Olvasói sztorik