Nemzetközi foci

Dárdai Márton bombagóljával nyert a Hertha

Boris Streubel / Getty Images
Boris Streubel / Getty Images

Idei első győzelmét aratta a Hertha BSC a német bajnokságban, amely a Borussia Mönchengladbachot verte 4-1-re és ezzel egy helyet előrelépett a Bundesligában. Még így is a 16. osztályozót érő pozícióban vannak a berliniek.

Nem úgy indult, hogy nagyon lesz mit ünnepelni, mert a 17. percben a Borussia Mönchengladbach szerzett vezetést, de Ngankam az első fél óra végén kiegyenlített. A következő gólig az 52. percig kellett várni de megérte:

a kezdőként pályára lépő Dárdai Márton elemi erővel, a felső léc segítségével bombázta a kapuba a lekészített labdát, megszerezve ezzel a győztes találatot. A 21. születésnapját épp a meccs napján ünneplő játékos apja, a klublegenda Dárdai Pál is a lelátón foglalt helyet, onnan élhette át fia első Bundesliga-gólját.

Ugyan a meccs nagy részében a labda többet volt a Mönchengladbachnál, a minőségibb próbálkozásai a Herthának voltak, amely végül két további, hajrában szerzett góllal 4-1-re nyerni is tudott. Dárdai Mártont a 83. percben cserélték le.

A Hertha BSC részéről a mostani mindössze a negyedik győzelem a bajnoki szezon során, 2023-ban pedig az első. Bajnokin 2020 szeptemberében szerzett legutóbb négy gólt a csapat.

Olvasói sztorik