Nemzetközi foci

Németh András góljával kezdte meg a nagy feltámadást a Hamburg

Egy pontot el tudott hozni a közvetlen rivális Heidenheim otthonából a Hamburg a német másodosztályban, de ehhez óriásit kellett melóznia a vendégcsapatnak.

A hazaiak ugyanis az első félidőben háromszor is bevették a HSV kapuját, úgy tűnt, kiütés lesz a vége. a 66. percben aztán beállt a télen megszerzett Németh András, a magyar válogatott játékos pedig hét perccel később fejjel szépített (ez volt a második találata a HSV-ben, azaz álomszerűen kezdett), majd Glatzel és Jatta is eredményes volt, így a 87. percre kiegyenlített a Hamburg és kialakult a 3-3-as végeredmény.

A HSV története során 2018-ban esett ki először a Bundesligából, és azóta sem tudott visszatérni az élvonalba – háromszor is negyedik lett és lemaradt, tavaly pedig harmadik lett, de elbukta az osztályozót. Jelenleg a második helyen áll a csapat, ami automatikus feljutást érne.

A 20 éves Németh András a Genktől érkezett 750 ezer euróért és 2026 nyaráig írt alá. A belga csapatnál kikerült a keretből, mert nem akarta meghosszabbítani nyáron lejáró szerződését.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik