Nemzetközi foci

„Nyomorultnak és tehetetlennek érzem magam” – súlyos betegséggel küzd Adrie Poldervaart futballedző

DENNIS WIELDERS / PRO SHOTS / DPPI via AFP
DENNIS WIELDERS / PRO SHOTS / DPPI via AFP
Négy forduló óta nyeretlen és már csak a 14. helyen áll a holland másodosztályú bajnokságban a De Graafschap labdarúgócsapata, amelynek kispadján ezúttal nem Adrie Poldervaart edző ült. A szakember azonban el akart hessegetni minden pletykát, és őszintén mesélt súlyos helyzetéről.

Az 52 éves futballedző hétfő óta kórházban van, ahol egy súlyos és ritka autoimmun betegséget, a Guillain-Barré-szindrómát diagnosztizáltak nála. A klub azt szerette volna kommunikálni, hogy Poldervaart túlterheltség miatt pihen, de a szakember azt mondta, nem akar hazugságban élni.

„Nyomorultnak és tehetetlennek érzem magam, de szeretném, ha az emberek tudnák, mi a baj velem. Azért, hogy ne úgy gondoljanak rám, mint egy túlhajszolt edzőre” – mondta.

Nem alszom, és nagyon rosszul, csak bottal tudok járni

– tette hozzá.

A Guillain-Barré-szindróma esetén a karok, lábak és törzs izmai néhány napon vagy héten belül súlyosan elgyengülhetnek. Poldervaart a múlt héten még a kispadon ült a Telstar elleni meccsen, azonban állapota rosszabbodott, így kórházba került és még a következő napokban is vizsgálatok várnak rá.

Poldervaart korábban az Excelsior vezetőedzője volt, és segédedzőként dolgozott az FC Groningennél.

A De Graafschap pénteken 2-0-ra kikapott a NAC Bredától

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik