Nemzetközi foci

Joao Félix elmondta, miért kellett Madridból egészen Londonig menekülnie

Craig Mercer / MB Media / Getty Images
Craig Mercer / MB Media / Getty Images

A nagybevásárlást tartó Chelsea egyik legérdekesebb húzása volt, hogy kölcsönvette a szezon második felére Joao Félixet az Atlético Madridtól. A portugál válogatott játékosért 11 milliót fizettek, nem is kezdett rosszul a Fulham elleni bajnokin, ám egy buta belépő miatt azonnali piros lappal kiállították, így három meccsre automatikusan eltiltották.

Az As-nak nyilatkozott első londoni élményeiről, a kiállításról például azt mondta, hogy ez sajnos benne van a futballban, éppúgy, mint egy kihagyott ziccer vagy tizenegyes. Pozitívak az élményei eddig a Chelsea-vel kapcsolatban, minden szinten topklubnak tartja és a menedzserről, Graham Potterről is nagyon jó véleménnyel van, szimpatikus volt, ahogy az angol edző fogadta őt a csapatnál.

Egy ideje már kerestem a lehetőséget a váltásra, mert nehezen illeszkedtem abba a rendszerbe, amiben játszottunk. Azért jöttem el [Madridból], mert elegem volt abból, hogy hiába próbálkozom, nem megy. A távozásom az Atléticónak és nekem is jót tett

– mondta Félix arról, miért váltott a télen.

Beszélt Diego Simeonéról is, akivel a hírek szerint nem volt túl jó a kapcsolata, azt mondta az argentin edzőről, hogy van egy elképzelése a játékról, amit vagy szeret valaki, vagy nem, de mivel az évek már bebizonyították, hogy sikeres is tud vele lenni, nagy edzőnek tartja. Arra, hogy mi az a plusz, amit Simeonétól tanult azt felelte, megtanította máshogy harcolni a sikerért, mint ahogy azt korábban tette.

Félix 2019 nyarán, 127 millió euróért lett az Atlético játékosa, azt mondta, sosem bánta meg, hogy így döntött. Az összeggel ő maga nem foglalkozott, nem nyomta agyon a teher, de azt elismeri, hogy voltak rosszabb periódusai is a klubnál, de összességében pozitívan tekint vissza az eddig ott töltött három és fél évére. Hogy mit hoz a jövő, azt nem tudja, jól érzi magát a Chelsea-nél, de a kölcsönszerződésében nem szerepel kivásárlási opció, így majd nyáron kiderül, mi lesz vele.

Olvasói sztorik