Nemzetközi foci

„A futball a legnagyobb szenvedélyem, de az életem sokkal fontosabb”

Mustafa Ciftci / ANADOLU AGENCY / AFP
Mustafa Ciftci / ANADOLU AGENCY / AFP
Biztos volt benne, hogy meghal, nyilatkozta a török Adana Demirspor 30 éves norvég válogatott csatára, Fredrik Gulbrandsen, aki egy bérház tizenötödik emeletén aludt a február 6-i súlyos földrengés idején.

A támadó a közösségi oldalán mesélte el, mit él át a pusztít természeti katasztrófa során.

Szavakkal nem tudom leírni, mennyire féltem, még mindig sokkos állapotban vagyok

– írta a játékos, aki pályafutása során megfordult többek között az osztrák Salzburg, az amerikai New York Red Bulls, illetve a török Istanbul Basaksehir csapataiban.

Tavaly szeptemberben igazolt az Adana Demirsporhoz, amelyben eddigi 13 tétmérkőzésén egyszer volt eredményes.

Nem tudom szavakkal leírni, mennyire féltem, amikor Adanában megmozdult a föld. Egy 15 emeletes bérház legfelső emeletén aludtam, és egy ponton biztos voltam benne, hogy meg fogok halni

– írta.

„Kúsztam a földön, miközben meggyőződésem volt, hogy a padló elsüllyed alattam. Még mindig nem hiszem el, hogy az épület megmaradt. Olyan nagyon gyorsan mozgott, mintha egy heves vihart átélő hajón lennék. Nagyon-nagyon szerencsés voltam.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Fredrik Gulbrandsen (@fredgulbrandsen) által megosztott bejegyzés

Azt viszont nem érti, hogy egy ilyen tragédia után a török szövetség hogyan képzeli, hogy mindössze egy fordulót halaszt el.

„Egy játéknap! Nem értem, hogy miért kellene hamarosan fociznunk, miközben sokan még mindig az életükért küzdenek. Gyötörnek az éjszaka emlékei, enyhén szólva traumatizált vagyok. Mi van, ha újabb földrengések jönnek? Mi lesz akkor az épületekkel? Most semmi sem biztonságos. A futball a legnagyobb szenvedélyem, de az életem sokkal fontosabb” – mondta, hozzátéve, hogy annak örül, hogy a menyasszonya nem volt a lakásban.

A földrengésben már több mint 15 ezren haltak meg, sok embert eltűntnek nyilvánítottak. Köztük a Hatayspor ghánai labdarúgóját, Christian Atsut is, akiről ugyan elterjedt az a hír, hogy élve húzták ki a romok alól, de később kiderült, téves személyazonosságról van szó.

Kapcsolódó
Két nap után derült ki, hogy mégsem találták meg az eltűnt focistát
Már mindenhol megjelent, hogy kórházban vigyáznak rá.
Olvasói sztorik