Nemzetközi foci

Botrányos meccs elé néz vasárnap a román futballbajnokság

Flaviu Buboi / NurPhoto / AFP
Flaviu Buboi / NurPhoto / AFP
Bár csak vasárnap rendezik meg a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban az FC Voluntari–FCSB mérkőzést, máris botrányszagú csata körvonalazódik. A hazaiak ugyanis doppingellenőrzést követelnek a bukaresti vendégektől, akik viszont nem értik, hogy szurkolóik miért kapnak sokkal drágább jegyeket.

Feszült meccs várható vasárnap 20 órától, a ProSport információja szerint ugyanis az FC Voluntari jelezte a román szövetségnek, hogy doppingellenőrzést kérnek az ellenfél játékosaitól.

A portál forrásai azt állítják, hogy az FC Voluntari illetékeseit lenyűgözi az FCSB labdarúgóinak kiváló formája és fizikai felkészültsége, amit gyanúsnak is tartanak. A szabályok értelmében egy csapatnak joga van doppingellenőrzést kérnie, de úgy, hogy akkor a saját játékosaik közül is meg kell vizsgálni ugyanannyit.

Hogy kiket, azt a román Országos Doppingellenes Ügynökség (ANAD) emberei határozzák meg.

Legutóbb a Dinamo Bucuresti folyamodott hasonló kéréshez még 2021. március 2-án, akkor ugyancsak az FCSB-vel szemben kért doppingellenőrzést.

Ha ez nem lenne elég, a hazai csapat még a jegyárakkal is bosszantja a vendégeket, ezért Gheorghe Mustata, a FCSB szurkolóinak egyik vezetője kijelentette, hogy bojkottálni fogják a meccset, ha nem történik változás.

„Elmegyünk a stadionhoz, és kint leülve Florentin Pandele, Voluntari polgármestere és Bogdan Balanescu, a klub vezérigazgatója ellen tüntetünk.

Megengedhetetlen, hogy amíg a múlt héten, Kolozsváron 20 lej volt a jegy a vendégeknek, most 70 lejt kérnek tőlünk

– mondta.

Olvasói sztorik