Nemzetközi foci

Gólokat vártak tőle, az elmúlt tíz év legrosszabb Milan-támadója lett

Mairo Cinquetti / NurPhoto / AFP
Mairo Cinquetti / NurPhoto / AFP

Mély gödörben van az AC Milan labdarúgócsapata, amely öt hete képtelen nyerni a Serie A-ban. A címvédő a legutóbbi öt meccse közül kétszer 2-2-es döntetlent játszott, majd sorozatban háromszor kikapott.

A csapatot egy-egy jó teljesítmény kisegíthetné, a szakvezetés sokat várt a tavaly nyáron szerződtetett belga válogatott támadó középpályástól, a csatárként is bevethető, Charles De Ketelaere-től, aki azonban még mindig nem talált be: 17 bajnokin és összesen 24 tétmérkőzésen maradt eddig gól nélkül.

A La Gazzetta dello Sport azt írta, a 32 millió euróba került, 21 éves belga olyan, mintha visszafelé fejlődne, noha tavaly a Club Brugge színeiben 14 bajnoki találatig jutott.

„A legszembetűnőbb, hogy eddig 17 különböző játékos szerzett gólt a Milanban, de De Ketelaere nincsen közöttük. Valaki, aki szakmáját tekintve támadó, és aki az elmúlt szezonban 49 tétmeccsen 18-szor volt eredményes. Persze, a belga bajnokság nem a Serie A, de tagadhatatlan, hogy a milánói csapat ennél többet várt. Mondjuk 8-10 gólt. Ma már nagyon-nagyon távol vagyunk a nyári elvárásoktól” – írta a sportnapilap.

Hozzátéve, hogy az elmúlt 10 évben nem fordult elő a klubnál, hogy egy támadó az első 17 bajnoki fellépése után gólképtelen maradt.

Olvasói sztorik