Nemzetközi foci

Kiszivárgott a lista, velük erősítene nyáron az FC Barcelona

Pierre-Philippe Marcou / AFP
Pierre-Philippe Marcou / AFP

A téli átigazolási szezonban igencsak inaktív volt az FC Barcelona csapata, amely új játékost nem igazolt, ráadásul Memphis Depay (Atlético Madrid) és Hector Bellerin (Sporting) még távozott is. Jelenleg 19 játékos tartozik az első csapat keretéhez, ami nem ad nagy mozgásteret az edzőnek, Xavinak.

A klub azonban a nyárra nagyobb átigazolásokat tervez és legalább három játékost szeretne szerződtetni. A Mundo Deportivo tudni véli azt is, kik lesznek az érkezők.

A lap szerint az első számú kiszemelt az Atlético Madrid belga válogatott szélsője, Yannick Carrasco, akit már most januárban is szeretett volna kölcsönvenni a klub. A hírek szerint 15 millió eurót kérne érte a madridi klub, de tekintve, hogy 2024 júniusában lejár a szerződése, a katalánok alacsonyabb összegről tárgyalnak.

A másik játékos, aki iránt a Barcelona érdeklődik, Szofjan Amrabat, a Fiorentina marokkói válogatott védője, akit a katalánok 3 millió euróért már ugyancsak kikölcsönöztek volna (37 millió eurós vételi opcióval), ám az olasz klub elutasította az ajánlatot. Mivel Amrabat szerződése 2024 júniusában jár le, ez a nyári átigazolási időszak lesz az utolsó lehetőség arra, hogy jelentős pénzt kapjon érte klubja – főleg, hogy a játékos maga is nagyon szeretne távozni.

De a Barca álmodik a brazil Athletico Paranaense 17 éves csatára, Vitor Roque megszerzéséről is, őt a Chelsea és a Paris Saint-Germain is figyeli, de a lap szerint hajlana a spanyol ajánlatra.

A Barcelona célja a következő hetekben, hogy néhány játékosával (Ousmane Dembelé, Sergio Busquets, Inaki Pena, Sergi Roberto, Alejandro Balde) szerződést hosszabbítson.

Olvasói sztorik