Nemzetközi foci

A török éllovas dobott mentőövet a kegyvesztetté vált Roma-focistának

Fabrizio Carabelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Fabrizio Carabelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Romában kegyvesztetté vált Nicoló Zaniolo jelen állás szerint a török Galatasaray csapatánál folytatja a pályafutását.

A 23 éves támadó középpályás jelezte, hogy a télen távozni szeretne, a Milan be is jelentkezett érte, a klubja azonban inkább az angol Bournemouthnak adta volna el, amely 30 millió eurót ajánlott, és ehhez jöttek volna még a különféle bónuszok. A Roma meg is egyezett a Premier League-ben 18., vagyis jelenleg kiesére álló csapattal, Zaniolo azonban nem akart Angliában játszani.

Ezek után a Románál kikerült a keretből, és hiába próbálta jelezni a Bournemouthnak, hogy meggondolta magát, és mégis érdekelné az üzlet, az angol klub ekkor már becsapta az ajtót az orra előtt.

Ezután került képbe a török bajnokság éllovasa, a Galatasaray, amely kedden orvosi vizsgálatra várja Zaniolót. Olasz források szerint a játékos négy évre írhat alá, a Roma 20-22 millió körüli összeget kap érte, a kivásárlási ára pedig 35 millió euró lesz.

A Galata kerete tele van olyan rutinos játékosokkal, akik Serie A-múlttal rendelkeznek, Sérgio Oliveira például szintén a Romától igazolt Isztambulba, de a nápolyi gólrekorder Dries Mertens, vagy a kétszeres olasz gólkirály Mauro Icardi is ebbe a kategóriába tartozik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik