Nemzetközi foci

Nem találják a földrengés után a focistát, aki vasárnap még győztes gólt szerzett

MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP

1700-nál is több halálos áldozatuk van a Törökországot és Szíriát megrázó földrengéseknek.

A mentőcsapatok folyamatosan keresik a túlélőket az összedőlt épületek romjai között, és egyelőre nem tudni, mi lett a korábbi Chelsea-, illetve Newcastle-focistával, Christian Atsuval.

A 31 éves, 64-szeres ghánai válogatott szélső tavaly szeptemberben szerződött a török élvonalban szereplő Hatayspor csapatához. A Daily Mail azt írja, a 7,8-as erősségű földrengés után két Hatayspor-játékost és az edzői stáb egy tagját már kimentették a romok alól, de Atsut egyelőre nem találják.

A focista vasárnap még pályára lépett csapatában, csereként mindössze nyolc percet kapott a Kasimpasa ellen, de ennyi is elég volt neki, hogy a hosszabbításban megszerezze a győztes gólt szabadrúgásból.

5:46-nál látható a gól:

Atsut 2013-ban igazolta le a Chelsea, de a londoni klub rendre kölcsönadta, így egyetlen tétmeccset sem játszott a csapatban. A Newcastle mezében 121 tétmeccsen szerepelt, ezeken 8 gólt jegyzett, de megfordult a Portóban, az Evertonban és a Málagában is.

Nem Atsu az egyetlen focista, akit keresnek a mentőcsapatok, a Malatyaspor kapusa, Ahmed Turkaslan is eltűnt. Hatay városában röplabdázókat és kézilabdázókat is keresnek, Kahramanmarasban pedig 30-40 birkózó után kutatnak.

A földrengés pusztítását bemutató képgalériát itt találják.

Olvasói sztorik