Nemzetközi foci

Haalanddal kevésbé jó csapattá vált a Manchester City?

Adrian DENNIS / AFP
Adrian DENNIS / AFP
A 38-szoros angol válogatott Jamie Carragher szerint nem a számára megfelelő klubhoz igazolt Erling Haaland, a labdarúgó Premier League-ben címvédő Manchester City norvég sztárcsatára.

A Liverpool 45 éves, legendás játékosa a Sky televíziós csatorna szakértőjeként vasárnap beszélt erről, miután Pep Guardiola együttese 1-0-ra kikapott a Tottenham vendégeként.

„Talán nem jó klubot választott magának abból a szempontból, hogy a legjobbat hozhassa ki magából” – idézte az MTI Carragher, aki szerint a támadó frusztráltnak tűnik, mert a legnagyobb erényeit nem tudja kamatoztatni a Guardiola által kitalált játékrendszerben.

„A Borussia Dortmundtól jött, egy olyan bajnokságból, ahol rengeteg kontratámadás van, és az ő gyilkos tempója érvényesül. Ezt egyelőre a Premier League-ben nem láttuk” – tette hozzá.

Carragher úgy fogalmazott, a Manchester City a norvég csatárral más csapat lett, egy kevésbé jó csapat.

„Erről viszont nem Haaland tehet, a City ugyanis soha nem fog kontrajátékot játszani, mert ez nem Guardiola stílusa” – vélte a 2013-ban visszavonult ex-futballista.

A Manchester City 21 mérkőzés után ötpontos hátránnyal második a PL-ben a listavezető, és eddig csak 20 meccset játszott Arsenal mögött. Haaland 25 találatával toronymagasan vezeti a góllövőlistát.

A City legközelebb vasárnap lép pályára, a 11. helyen álló Aston Villát fogadja.

Olvasói sztorik