Nemzetközi foci

A vb-döntő óta pörgeti a fejében kihagyott ziccerét a francia játékos

Buda Mendes / Getty Images
Buda Mendes / Getty Images

Minden idők legemlékezetesebb döntőjét játszotta egymással Argentína és Franciaország Katarban, amely végül 3-3-at követően tizenegyesekkel dőlt el Lionel Messiék javára. Pedig közel jártunk ahhoz, hogy ne jusson el a szétlövésig a találkozó, ugyanis a 123. percben Randal Kolo Muani előtt hatalmas ziccer adódott, még azt sem lehet mondani, hogy rossz döntést választott, amikor lapos lövéssel próbálkozott, Emiliano Martínez azonban hatalmas bravúrt bemutatva lábbal védeni tudott.

Az Eintracht Frankfurt 24 éves támadója azóta emészti magát a kihagyott helyzete miatt.

„Még mindig pörög a fejemben, pontosan emlékszem minden pillanatra. Megvan az is, hogy győzködtem magamat, lőnöm kell. A kapufa mellé akartam, jó is lett volna, de a kapus nagyot védett. De tudom, hogy lett volna más opció is, átlöbbölni felette a labdát, vagy megjátszani a balomon Mbappét – bár akkor nem láttam őt. Persze sok minden csak az újranézéseknél derült ki számomra. Azt hiszem, erre örök életemben emlékezni fogok…” – mondta Kolo Muani a beIN Sportsnak.

Akárhogy is történt, a játékos lendületét nem törték meg a történtek – sőt, már a vb-döntőben is értékesítette a maga tizenegyesét a párharc során –, a Bundesliga visszatérése óta két gólt és egy gólpasszt szerzett, klubjában 26 mérkőzésen 23 találatból vállalt eddig szerepet (10 gól, 13 assziszt formájában).

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik