Franck Fife / AFP
Nemzetközi foci

Messi: Meglátjuk, hogy alakul a pályafutásom, sok mindentől függ

Lionel Messi egyelőre nem tudja, hogy játszani fog-e a 2026-os labdarúgó-világbajnokságon, de szeretné, ha még akkor is Lionel Scaloni lenne a címvédő argentin válogatott szövetségi kapitánya.

A 35 éves, hétszeres aranylabdás játékos csapatkapitányként vezette győzelemre a dél-amerikai válogatottat decemberben, Katarban, és még nem jelentette ki egyértelműen, hogy az ötödik egyben pályafutása utolsó vb-je is volt. A 2026-os tornát Mexikó, Kanada és az Egyesült Államok közösen rendezi, Messi akkor 39 éves lesz.

A futballista az Olé című újságnak adott, csütörtökön megjelent interjújában úgy fogalmazott: azt azért sokszor elmondta, hogy a kora miatt nem valószínű, hogy még egy világbajnokság belefér a karrierjébe.

Imádok focizni, imádom, amit csinálok, és amíg jól érzem magam és fitt vagyok, addig élvezem és tovább folytatom. A következő vb azonban még nagyon messze van. Meglátjuk, hogyan alakul a pályafutásom. Sok mindentől függ.

A közeljövőre vonatkozó terveiről azt mondta, szeretne játszani a jövő évi Copa Americán az Egyesült Államokban és megvédeni címét az argentin válogatottal.

Még maradok, szeretném élvezni a mostani helyzetet.

A szövetségi kapitány Lionel Scaloni jelenleg éppen tárgyal az argentin szövetséggel a szerződése meghosszabbításáról, de Messi szerint nem kérdés, hogy a szakembernek maradnia kell a poszton.

Arról is kérdezték, milyen volt visszatérni klubjához, a Paris Saint-Germainhez azok után, hogy Argentína a döntőben Franciaországot verte 11-esekkel úgy, hogy a másik oldalon csapattársa, Kylian Mbappé mesterhármast ért el.

Az ember nem akarja felhozni ezt a témát. Voltam a másik oldalon én is, vesztettem el vb-döntőt és én sem akartam róla beszélni. Az igazság az, hogy Kyliannal nincs probléma, éppen ellenkezőleg.

Messi várhatóan pályára lép az argentin válogatott márciusi, Buenos Aires-i barátságos mérkőzésein, melyeken a csapat ismét megünnepelheti a vb-diadalt a szurkolóival.

Olvasói sztorik