Nemzetközi foci

A játékvezető bátorságát dicsérte a Real Madrid kapusa

Javier Soriano / AFP
Javier Soriano / AFP

2-0-ra legyőzte a Valenciát a Real Madrid, így ha nem is közvetlenül lohol a Barcelona nyakában, de tartja az öt pontos különbséget a címvédő a listavezetővel szemben. A Real egymást követő harmadik bajnokiján nem kapott gólt, aminek különösen örül a kapus, Thibaut Courtois, de inkább egy szerinte fontosabb dologról beszélt a meccset követően.

Jobban kellene védeni Viníciust. Látványosan játszik, sokat cselez, ezt pedig a védők nem annyira szeretik. A legtöbb meccsünkön szétrúgják az ellenfelek. Örülök, hogy a játékvezetőnek volt bátorsága most leküldeni Paulistát

mondta a belga kapus utalva rá, hogy Javier Alberola a 72. percben piros lapot adott Gabriel Paulistának, amiért látványosan felrúgta a Real Madrid támadóját (aki egyébként csapata második góljával bebiztosította a győzelmet).

A Real Madridnál a sérülések miatt is aggódhatnak, Éder Militaót már az első félidőben le kellett cserélni, de Karim Benzema és Toni Kroos is cserét kért a meccs során. A francia csatárt elővigyázatosságból hozta le Ancelotti, míg a német középpályásnak izomproblémái voltak. A brazil védőnek ugyanakkor komolyabb a baja, a hétvégi bajnokit biztosan kihagyja, árulta el az olasz edző.

A Real Madrid vasárnap a Mallorcához látogat. A Barcelona aznap a Sevillával találkozik.

Olvasói sztorik