Nemzetközi foci

„Egyszerűen csak megtörténtek” – Messi már bánja, hogy mutogatott és beszólt a hollandok ellen

Franck Fife / AFP
Franck Fife / AFP

Először adott interjút a katari világbajnokságon megnyert aranyérem óta Lionel Messi, aki arról beszélt a Buenos Aires-i Urbana Play rádióban, hogy már megbánta, ami a hollandok ellen tizenegyesekkel megnyert negyeddöntő alatt és után történt. Az argentin klasszis elárulta, mit mutatott Louis van Gaalnak, a hollandok szövetségi kapitányának, valamint szót ejtett a rivális csatárát, Wout Weghorstot inzultáló kijelentéséről is.

Nem örülök annak, amit tettem, és ami utána történt.

Ezek a pillanatok rengeteg feszültséggel és idegeskedéssel járnak, minden nagyon gyorsan történik és az emberek különbözőképpen reagálnak. Semmi nem volt eltervezve, egyszerűen csak megtörténtek a dolgok” – mondta Messi, akinek szavait az MTI idézte.

Az argentin-holland negyeddöntő előtt Van Gaal azt nyilatkozta, hogy az ő játékosai jobban felkészültek a tizenegyespárbajra, mint az ellenfél, valamint arra emlékeztetett mindenkit, hogy Messi labdához sem ért a két együttes 2014-es vb-n vívott elődöntőjében, melyet szintén a dél-amerikai csapat nyert meg tizenegyesekkel. Messi most azt mondta, hogy válogatott társai a meccs előtt tudatták vele, mit nyilatkozott Van Gaal, de csak azért tették, hogy feltüzeljék őt az összecsapás előtt. A 73. percben, büntetőből szerzett találata után Messi úgy ünnepelt, hogy Van Gaal elé állt, kezeit pedig a füle mögé tette, ezzel a gesztussal számon kérve a rivális kapitányt a nyilatkozatáért.

A mérkőzés mindkét csapat játékosaiból komoly indulatokat váltott ki, vb-rekordnak számító 17 sárga lapot mutatott fel a játékvezető, egyet Messi is kapott vitatkozásért.

A hollandok Weghorstot csereként küldték pályára, ő pedig a rendes játékidő hosszabbításában két gólt is szerzett, ezzel az európai együttes ledolgozta a kétgólos hátrányát és kiharcolta a hosszabbítást. A támadó a pályán többször is összetűzésbe keveredett Messivel, aki a lefújás utáni interjú közben lehülyézte Weghorstot.

Sok minden történt velem szemben a meccsen, feszültséggel teli pillanatok voltak, aztán így reagáltam. Nem ezt a képet akarom magamról meghagyni az utókornak, de ilyesmi előfordul.

Messi úgy értékelte, hogy a vb-n Argentína általában jobb teljesítményt nyújtott, mint a riválisai, a torna legnehezebb mérkőzése pedig szerinte a Mexikó elleni csoportmeccs volt a számukra. Egyszer sem nézte még vissza felvételről a franciákkal szemben megnyert döntőt, de elmondta, a győzelem napja óta minden megváltozott az életében – sajnálja, hogy Diego Maradona nem élhette meg a vb-diadalt, amelyet Argentína 1986 után aratott ismét.

Nagyon jó lett volna, ha ő adja át nekem a trófeát, vagy legalább személyesen láthatja Argentínát világbajnokként, hiszen nagyon szerette a nemzeti csapatot. Szerencsére mindaz, amiről olyan sokat álmodtunk, valóra vált, én magam is nagyon akartam ezt a pályafutásom során, és végül sikerült.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik