Nemzetközi foci

„Őszinte emberek kellenek mellém” – Dárdai elmondta, milyen feltételekkel edzősködne újra

Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Interjút adott a Kickernek Dárdai Pál, aki a Hertha utánpótlásában töltött évek után kétszer is irányította a berliniek felnőttcsapatát, illetve volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya is. Rögtön az elején megkérdezték, hogyan emlékszik vissza a vezetőedzői időszakaira, mire azt felelte, amikor először kinevezték, akkor semmi pénze nem volt a klubnak, másodjára pedig megmentőnek vitték, de úgy érzi, mindkétszer megfelelően látta el a feladatát.

Most pedig szorítok a Hertháért

– mondta, utalva arra, hogy a csapat a kiesés ellen menekül, csak az utolsó előtti a Bundesligában.

Azzal folytatta, hogy nem unatkozik, figyelemmel kíséri három fia labdarúgókarrierjét, olykor meghívják a magyar válogatotthoz és mellette előadásokat tart a magyar edzőképzés során. Az újságíró ekkor rákérdezett nála, hol tudná magát elképzelni legközelebb, az utánpótlásban vagy esetleg egy Bundesliga-csapat élén?

Olyan ajánlatot hallgatnék meg, amire azt érezném, hogy illik hozzám. Csak úgy nem vállalnék el semmit. Kell, hogy motivált legyek. Az mindegy, hogy a Bundesligáról, a másodosztályról, vagy az utánpótlásról van szó. Őszinte emberek kellenek mellém. Ha ez meglenne, az ideális lenne. Az anyagi része másodlagos, mivel sosem szórtam a pénzt a kaszinóban

– mondta Dárdai Pál, aki megismételte azt is, amit már többször hangoztatott, hogy ő sosem ajánlgatta magát sehová, így most sem teszi.

A Hertháról még elmondta, hogy mindig is az volt az álma, hogy olyan struktúrát építhessen fel a klubnál, mint ami az Ajaxnál is van, hogy a saját utánpótlásból érkező játékosokat tudatosan építik be az első csapatba. A fiatalok kapcsán pedig megjegyezte, nagyon fontos a scouting, de van, amit csak a mindennapi munkán keresztül lehet megtudni, például, hogy milyen személyiség egy-egy labdarúgó.

Megkérték, hogy hasonlítsa össze a német és a magyar labdarúgást, ebbe nem ment bele, mondván a németek fociőrültek és a merítési lehetőség is sokkal nagyobb, de azt azért hozzátette, hogy a magyarok becsületesen dolgoznak, ezt a munkát pedig az Európa-bajnokságon is láthatta mindenki.

A kiesés ellen menekülő Herthánál épp a hétvégén, az Union ellen elveszített derbit követően menesztették a sportigazgató, Fredi Bobicot, aki korábban lecserélte a vezetőedzői posztról Dárdai Pált. Ezt a német fővárosban Bobic egyik legrosszabb döntésének tartják, a Hertháról nyilatkozó Lothar Matthäus szerint pedig egyértelmű, hogy a jelenlegi helyzetben csakis Dárdai menthetné meg a csapatot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik