Nemzetközi foci

Súlyos Christian Eriksen sérülése

Oli Scarff / AFP
Oli Scarff / AFP

Súlyos a sérülése Christian Eriksennek, az angol labdarúgó-bajnokságban negyedik helyen álló Manchester United dán válogatott középpályásának. A 30 éves futballista a másodosztályú Readinggel szemben megvívott szombati FA Kupa-mérkőzésen sérült meg, és mankók segítségével hagyta el az Old Traffordot.

A United keddi közleménye szerint Eriksen bokasérülést szenvedett, visszatérésére legalább április végéig várni kell, de az is elképzelhető, hogy csak május elején léphet újra pályára.

Az MU 3-1-re nyert a Reading ellen szombaton, és a nyolcaddöntőben a West Ham Uniteddel találkozik majd február végén.

Eriksen kiválása érzékenyen érintheti a manchesteri sztárcsapatot, amely a Premier League-ben az élmezőnyben csatázik. A dán középpályás ugyanis a bajnokságban az eddigi 20 mérkőzésből 19-en pályára lépett, szinte mindig kezdőként, csak egyszer volt csere. Összesen 31 mérkőzés van már a lábában, ezeken két gólja és kilenc gólpassza van.

A United a Ligakupában is talpon van még és nagy esélye van bejutni a döntőbe, miután a Nottingham Forest elleni elődöntős párharc első meccsét 3-0-ra megnyerte idegenben. A visszavágót szerda este rendezik. A csapat az Európa Ligában a nyolcaddöntőbe kerülésért az FC Barcelonával találkozik majd.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik