Nemzetközi foci

A Premier League legamerikaibb csapatában kötött ki a Juve középpályása

Franco Romano / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Franco Romano / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Leeds United a szezon végéig kölcsönvette az amerikai válogatott Weston McKennie-t az olasz Juventustól.

A 41-szeres válogatott középpályás csaknem 100 alkalommal lépett pályára 2020 óta a Juvéban, és ebben az időszakban 13 góllal, valamint öt gólpasszal segítette a torinói együttest. Olasz Kupa- és Szuperkupa-győztes a Juventusszal, szerepelt a katari világbajnokságon, ahol az Egyesült Államok nyolcaddöntős volt.

A 24 éves középpályás kölcsönvételéről a Leeds számolt be hétfő este. A Premier League-ben 15. helyen álló együttesben két másik amerikai válogatott játékos, Tyler Adams és Brenden Aaronson szerepel, a vezetőedző pedig a szintén amerikai Jesse Marsch.

A Leeds McKennie megszerzése mellett védőt (Maximilan Wöber 12 millió euróért érkezik a Salzburgtól) és támadót (a hoffenheimi Georginio Rutter 28 millió euróba került( is igazolt a téli átigazolási időszakban, a következő bajnoki fordulóban pedig az újoncként 13. Nottingham Forest vendége lesz vasárnap.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik