Nemzetközi foci

Újabb hatalmas pofont kapott a széteső Milan

MIGUEL MEDINA / AFP
MIGUEL MEDINA / AFP
A címvédő AC Milan 5-2-re kikapott a vendég Sassuolótól az olasz labdarúgó-bajnokság vasárnapi játéknapján. A 20. fordulót a második helyen kezdő milánóiak egymás után a második súlyos vereségüket szenvedték el a Serie A-ban, miután kedden 4-0-ra alulmaradtak a Lazióval szemben.

A csapat sorozatban a hatodik tétmérkőzésén és negyedik bajnokiján maradt nyeretlen – ugyanakkor a kiesés ellen küzdő Sassuolo nyolc forduló után győzött ismét.

„Bolond lennék, ha folytatnám azt, ami jelenleg van, hiszen nem működik a játékunk. Taktikailag és mentálisan változtatnom kell valamit. A játékosokból nem hiányzik a hajlandóság és a figyelem, de nehéz pillanatot élnek át” – nyilatkozta a Milan edzője, Stefano Pioli.

Nem biztos, hogy megnyerjük a bajnokságot, de a Bajnokok Ligájában való szereplés nagyon fontos. A BL-indulás kiharcolása olyan lesz számunkra, mint egy scudetto

– ismerte el az olasz szakember, aki hozzátette, már a február 5-i, Inter elleni milánói derbire koncentrál.

A Juventus sem járt jobban, amely az őszi szezonhoz hasonlóan ismét, ezúttal hazai pályán kapott ki az újonc Monzától. A másfél hete 15 pontos büntetéssel sújtott torinói csapat gyengén kezdte a mérkőzést, előbb egy érvénytelenített gólt kapott, majd a 18. percben szabályos találatot is elért a vendégcsapat, mely a félidő hajrájában megduplázta előnyét. A folytatásban fölényben játszott a Juve, de képtelen volt betalálni, így a Monza megelőzte a tabellán.

A rangadón az éllovas Napoli 2-1-re verte az AS Romát, így megőrizte 13 pontos előnyét az Interrel szemben.

Serie A, 20. forduló

Juventus – Monza 0-2 (0-2)
AC Milan – Sassuolo 2-5 (1-3)
Lazio – Fiorentina 1-1 (1-0)
Napoli – AS Roma 2-1 (1-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik