Nemzetközi foci

Szoboszlai elárult egy titkot a szabadrúgásgóljáról

Hendrik Schmidt / DPA / AFP
Hendrik Schmidt / DPA / AFP

Szoboszlai Dominik volt a meccs embere a pénteki Lipcse-Stuttgart német bajnokin, amit a hazaiak végül 2-1-re nyertek meg, a magyar játékos pedig két gólt szerzett. Az elsőt egy távoli szabadrúgásból még az első félidőben, a labda épp a kapus előtt pattant fel a földről, ami be is csapta Florian Müllert. Szoboszlai a mérkőzés után azt mondta, nem volt véletlen, hogy ezt a lövést választotta.

David Raumnak jár a köszönet. Ő tanácsolta, úgy rúgjam meg, hogy a labda pont a kapus előtt pattanjon meg. Így tettem, és jól is jöttünk ki belőle

idézi a klubhonlap a magyar válogatott játékost, aki az rblive.de cikke szerint arról is beszélt, hogy pont olyan nehéz volt a találkozó, mint amire számítottak, végig koncentrálniuk kellett.

Győzelmével a Lipcse a második helyen áll, egy pontra megközelítette a Bayern Münchent és kettővel ellépett az Union Berlintől, de ez változhat, a két rivális ugyanis még pályára lép a fordulóban. A Leipzig az idei három bajnokiján hét pontot gyűjtött, a döntetlenjét a Bayern München ellen érte el.

Szoboszlai Dominik négy gólnál és 13 gólpassznál jár a klubszezonban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik