Nemzetközi foci

Fel van adva a lecke a riválisoknak, megint nyert a Barca

David S. Bustamante / Soccrates / Getty Images
David S. Bustamante / Soccrates / Getty Images

Egymást követő harmadik bajnokiját is megnyerte a Barcelona a spanyol labdarúgó-bajnokságban, szombaton a Girona otthonában győzött 1-0-ra Xavi csapata. A Real Madrid így győzelmi kényszerbe került, jelenleg ugyanis hat pont a különbség a két csapat közt.

Pechesen indult a meccs a vendégek számára, mert ugyan a mezőnyfölény megvolt, ez nagy helyzetekben nem mutatkozott meg, ráadásul már az első félórában le kellett cserélni Ousmaené Dembélét. A helyére beküldött Pedri ugyan még csak 20 éves, de ez a mostani már a 100. fellépése volt a Barcában.

Pedri aztán a különbséget is jelentette, ő szerezte ugyanis a találkozó egyetlen gólját a 61. percben. Az Opta statisztikája szerint Xavi kinevezése óta a fiatal középpályás szerezte a kispadról érkező találatok 72,7 százalékát (11-ből 8-at) a La Ligában.

Szinte azonnal volt egy les miatt érvénytelenített Girona-gól, majd a hazaiak elrontottak pár ígéretes lehetőséget a hajrában. A Barcelona így növelte előnyét a Reallal szemben, a címvédő vasárnap játszik, a harmadik helyen álló Real Sociedad lesz az ellenfele.

La Liga, 19. forduló

Girona – FC Barcelona 0-1 (0-0)
Getafe – Betis 0-1 (0-0)
Cádiz – Real Mallorca 2-0 (2-0)
Sevilla – Elche 3-0 (3-0)

Olvasói sztorik