Alex Pantling / Getty Images
Nemzetközi foci

Egy évig sem volt a csapatnál, az Everton máris kirúgta Lampardot

20 forduló alatt csak 15 pontot szerzett az Everton a Premier League-ben, és csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg az utolsó helyen álló Southamptont. A hétvégi, West Ham United elleni, lehangoló vereséget követően a vezetőség lépésre szánta el magát:

menesztették azt a Frank Lampardot, akit 2022. január 31-én neveztek ki, azaz nem volt egy teljes évig sem a helyén. Rafa Benítez helyére érkezett tavaly.

A korábbi kiváló középpályás, aki irányította ezt megelőzően a Derby Countyt és a Chelsea-t is, 44 meccsen volt az Everton menedzsere, 12 győzelmet, 8 döntetlent és 24 vereséget ért el vele a csapat. Az elmúlt 12 bajnokijukból nyolcat buktak el a liverpooliak.

A West Ham elleni 2-0-s vereség alkalmával a drukkerek a tulajdonos és a vezetőség ellen tüntettek – Farhad Moshiri az elmúlt hét évben már hat edzőt rúgott ki. Angliai hírek szerint a Burnley-t korábban irányító Sean Dyche lehet az új menedzser, de az sem kizárt, hogy valakit ideiglenesen bíznak meg azzal, hogy az Everton edzője legyen a nyárig.

Nem várnak könnyű meccsek az Evertonra, az Arsenal és a Liverpool lesz a következő két ellenfél a PL-ben.

Olvasói sztorik