Nemzetközi foci

A Celtic tizenegyesén vitatkozik egész Skócia

Ian MacNicol/Getty Images
Ian MacNicol/Getty Images

A Celtic FC a Morton FC ellen játszott skót kupameccset szombat délután. A bajnokságot vezető glasgow-i csapat simány átgázolt másodosztályú ellenfelén, ám az öt gól közül az első hatalmas vitát kavart.

Mutatjuk az ausztrál válogatott Aaron Mooy által értékesített tizenegyes előtti szituációt.

Craig Napier videós asszisztens észrevett valamit, amit láthatóan senki más, még Kevin Clancy játékvezető sem látott, ezért rászólt a spori fülére, aki kiballagott a pálya széli videójához.

A felvételek azt mutatják, hogy Abada lövése eltalálta Baird blokkoló lábát, azon felpattant és mellette álló csapattársa, Ambrose karján irányt változtatva repült tovább.

A VAR-szabály szerint a videóasszisztens csak akkor szólhat rá a játékvezető fülére, ha egyértelmű és nyilvánvaló hibát, jelen esetben tizenegyest lát. Clancy miután többször is visszanézte az estetet, majd úgy döntött, hogy ez bizony tényleg baklövés volt részéről, így végül a tizenegyes pontra mutatott.

A szurkolók közül a visszafogottabbak őrült, érthetetlen döntésnek nevezték. A thecelticstar.com pedig kifejezette azt írja:

A legtöbben egyetértenek abban, hogy az ítélet abszolút vicc volt. Skóciában  sokan azt gondolják, hogy jobb a játék a VAR „segítsége” nélkül.

Olvasói sztorik