Nemzetközi foci

Poraiból támadt fel a Real Madrid, Észak-Afrikában nyert a Barca

JOSE JORDAN / AFP
JOSE JORDAN / AFP

A Barcelona 5-0-s győzelmet aratott a harmadosztályú Ceuta otthonában a labdarúgó spanyol Király Kupa csütörtöki nyolcaddöntőjében. A 16 közé jutással már történelmi sikert elérő, észak-afrikai kiscsapat (amely egy spanyol autonóm város együttese) nem tudott komoly ellenállást kifejteni a La Ligában éllovas katalánokkal szemben, akiknél a brazil Raphinha, a lengyel Robert Lewandowski (kétszer), a spanyol Ansu Fati és az elefántcsontparti Franck Kessié is betalált.

A Real Madrid sokáig nehéz helyzetben volt, a Villarreal ugyanis hazai pályán kétgólos előnyt szerzett: a francia Étienne Capoue bombagóljával már a 4. percben megszerezte a vezetést, majd a szünet előtt a nigériai Samuel Chukwueze növelte az előnyt (2-0).

Fordulás után a fővárosiak Vinícius Júnior és Eder Militao révén ledolgozták a hátrányukat, majd Dani Ceballos révén a 86. percben megszerezték a győztes találatot (2-3).

Korábban már a negyeddöntőbe jutott az Osasuna, az Athletic Bilbao, az Atlético Madrid, a Real Sociedad, a Sevilla és a Valencia, írta az MTI.

A negyeddöntő sorsolását pénteken tartják, a párharcokra a jövő hét közepén kerül sor.

Olvasói sztorik