Nemzetközi foci

Szoboszlai fejjel adott gólpasszt, tíz győzelem után fékezte le a Bayernt a Leipzig

Roland Krivec/DeFodi Images via Getty Images
Roland Krivec/DeFodi Images via Getty Images

Rangadóval tért vissza a szünetről a Bundesliga, a 16. fordulóban ugyanis az éllovas Bayern München az egyik üldözőjéhez, az RB Leipzighoz látogatott.

A csapatok végül 1-1-es döntetlent játszottak egymással, a müncheniek így – minden sorozatot figyelembe véve – tíz győzelem után botlottak.

A meccs elejét megnyomta a Lipcse, amelyben Szoboszlai Dominik és Willi Orbán is kezdett, de aztán fokozatosan vette át az irányítást a Bayern, Leon Goretzka pedig a hálóba is talált a 30. percben, de úgy ítélték meg, hogy a támadás során a lesen tartózkodó Matthijs de Ligt zavarta az ellenfél játékosait, így nem adták meg a gólt. A szünet előtt így sikerült vezetést szerezni, Choupo-Moting talált be közelről.

A fordulás után gyorsan egyenlített a Leipzig, egy müncheni bedobás után volt sikeres a letámadás, a hosszúra ívelt labdát Szoboszlai keresztbe fejelte a kapu előtt, Marcel Halstenberg pedig közelről a kapuba kotorta azt. Mint később kiderült, ezzel ki is alakult a végeredmény – Orbán és Szoboszlai végig a pályán voltak.

A Bayern kapujában most mutatkozott be a héten igazolt Yann Sommer. A svájci játékos azért érkezett, mert Manuel Neuer ebben a szezonban már nem játszhat, síelés közben eltörte a lábát.

sofascore.com
Olvasói sztorik