Nemzetközi foci

Belga válogatott szélsővel erősített az Arsenal

Glyn Kirk / AFP
Glyn Kirk / AFP

Az angol Premier League-ben listavezető Arsenalnál folytatja pályafutását Leandro Trossard, a belga válogatott labdarúgót a tabellán hetedik Brightontól szerződtették.

Az Arsenallal kötött megállapodás részleteit nem hozták nyilvánosságra, csupán annyit, hogy hosszú távra kötelezte el magát. Brit médiabeszámolók szerint

négy és fél esztendőre írt alá, a londoniak pedig bónuszokkal együtt 27 millió fontot (12,1 milliárd forintot) fizetnek játékjogáért.

Új klubjában akár már vasárnap sor kerülhet bemutatkozására a harmadik pozíciót elfoglaló Manchester United ellen.

A 28 esztendős szélső hazája mindhárom csoportmérkőzésén pályára lépett az év végi katari világbajnokságon, összesen pedig 24-szer öltötte magára a nemzeti csapat mezét. A most zajló bajnoki idényben 16 találkozón hét góllal segítette a Brightont, köztük a Liverpool elleni mesterhármassal októberben az Anfielden.

Az Arsenal brit sajtóértesülések szerint közel áll a katari vb-t ugyancsak megjárt kilencszeres lengyel válogatott hátvéd, Jakub Kiwior leigazolásához. A goal.com értesülései szerint a Spezia 22 esztendős futballistáját már csak az orvosi vizsgálatok választják attól, hogy Londonba igazoljon.

Olvasói sztorik