Nemzetközi foci

Kilencpontos levonást kértek a Juventusra

Franco Romano / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Franco Romano / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Kilencpontos levonást kért a Juventusra játékosigazolások szabálytalan elszámolása miatt egy labdarúgással foglalkozó olasz ügyész, írja az MTI.

A kérelmet a pénteki meghallgatást követően nyújtották be, amelyen a Juventus – Olaszország legsikeresebb klubja – mellett több más csapat is érintett volt. Egy, az ügyhöz közeli forrás megerősítette az olasz média azon információit, melyek szerint egyedül a Juventusra várhat pontlevonás, a többi, meg nem nevezett klubot nem büntetnék ilyen súlyosan.

A vasárnap az Atalantát fogadó torinóiak jelenleg harmadik helyen állnak a Serie A-ban, hátrányuk 10 pont az éllovas Napoli mögött 18 fordulót követően. Kilencpontos levonás esetén a hetedik helyre zuhannának vissza.

Giuseppe Chine ügyész a klub korábbi elnökére, Andrea Agnellire 16, míg Fabio Paratici sportigazgatóra – aki már a Tottenham alkalmazásában áll – 20 hónapos eltiltást kért.

A Juventus visszautasította a vádat, a klub szerint eljárásuk megfelelt az előírásoknak.

Tavaly áprilisban Agnellit, Paraticit és további 59, labdarúgásban dolgozó tisztségviselőt azzal vádoltak meg, hogy az elmúlt években meghamisították 11 klub – közte öt Serie A-s csapat – pénzügyi jelentéseit.

A vád szerint néhány játékos esetében valós értéküknél sokkal magasabb árat határoztak meg, ezzel hozzásegítve őket, hogy a megengedettnél lényegesen nagyobb fizetésük és nagyobb teljesítménybónuszuk legyen. November végén Agnelli javaslatára a Juventus teljes vezérkara, így többek között Pavel Nedved alelnök és Maurizio Arrivabene vezérigazgató is lemondott az egyesülettel szemben zajló számviteli, pénzügyi vizsgálatok miatt.

Olvasói sztorik