Nemzetközi foci

„A hozzád hasonló lányokat meg szoktam ölni” – így menekült meg az angol válogatott egykori csillaga

ROBERT MICHAEL / AFP
ROBERT MICHAEL / AFP
Azt hitte, soha többé nem láthatja a szeretteit, és meghal Alex Scott, az angol női labdarúgó-válogatott egykori klasszisa, aki memoárjában elmesélte élete legveszélyesebb és egyben legbizarrabb esetét, amely a 2018-as futballvébé alatt esett meg vele.

A 38 éves egykori védő nagyszerű karriert futott be aktív játékosként, hiszen 140-szeres válogatottként világbajnoki bronzot és Európa-bajnoki ezüstöt nyert az angol válogatottal, míg a brit csapattal részt vehetett a 2012-es londoni olimpián. 2018-ban vonult vissza, és egyből munkát kapott a BBC-től, amelyet az oroszországi férfivébéről kellett tudósítania.

Ott azonban egy Uber-sofőr megpróbálta elrabolni, és csak hihetetlen lélekjelenlétének köszönhette, hogy kiszabadult.

A 38 éves nő a How (Not) To Be Strong című memoárjában elmesélte, hogy bár a BBC rendszerint ragaszkodott ahhoz, hogy a munkatársak hivatalos, előre lefoglalt autókat használjanak munkavégzés közben, Oroszországban elkövette azt a hibát, hogy egy barátjával találkozva megivott egy italt, így az Uber mellett döntött.

MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP Alex Scott munka közben

Alig indultak útnak, a kopasz, zömök sofőr vigyorral az arcán hirtelen megfordult és angolul azt mondta: „Mondd meg nekik, hogy soha többé nem látnak!”

Ezt követően telefonja Google-fordítójának segítségével közölte, nem viszi haza, mert a

hozzád hasonló lányokat meg szoktam ölni.

Miután az autó ajtaja zárva volt, Scott nem tudott menekülni.

„Úristen! Az volt az első gondolatom, hogy soha többé nem fogom látni a mamát” – emlékezett vissza. De gyorsan rendezte gondolatait, és közölte a sofőrrel, reggel a Kremlben járt, találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, akivel másnap is találkoznia kell.

Elrablója kinevette, mondván, Putyint senki sem láthatja csak úgy, mire az újságíró előkerestem a reggeli Kreml-látogatás fotóit, amelyek az újságok címoldalára kerültek.

Ha holnap nem látom Putyint, ő megtalál téged

– közölte, mire a sofőr nevetése elhalt, a nőt elvitte a szállodájába és elengedte. Alex Scott azt írta, azért nem mesélt erről akkor és azóta, mert nem akarta, hogy valaki is aggódjon érte a munkája során.

Olvasói sztorik