Nemzetközi foci

Hajóbalesetben meghalt egy angol futballista, Anton Walkes

Tim Nwachukwu / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Tim Nwachukwu / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Hajóbalesetben meghalt Anton Walkes, az amerikai MLS-ben szereplő Charlotte FC 25 éves angol labdarúgója. A hírt klubja csütörtökön erősítette meg hivatalosan.

A jelentések szerint szerda délután 3 óra körül két hajó összeütközött a Biscayne-öbölben, és mire a mentőcsapatok odaértek, Walkest eszméletlen állapotban találták. Ugyan sikerült újraéleszteni, de kritikus állapotban került kórházba, ahol másnap meghalt.

Az 1997. február 8-án született labdarúgó 16 évesen írt alá az angol Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur csapatához, amelyben mindössze egy alkalommal játszhatott: 2016. szeptember 21-én a Gillingham elleni Ligakupa-mérkőzésen kapott csereként tíz percet. Ugyan a Spurs 2017 szeptemberében két évvel meghosszabbította a szerződését, előbb az Atalanta Unitednek, majd a harmadosztályú Portsmouth-nak adta kölcsön.

Utóbbi 2018 nyarán szerződtette, onnan másfél év múlva igazolt ismét Atlantába. 2021 óta Charlotte FC-t erősítette, az előző szezonban 23 meccset játszott, 21-szer a kezdőcsapat tagjaként.

Olvasói sztorik