Nemzetközi foci

Bravúr Olaszországból: két nappal a kirúgása után ugyanazt az edzőt nevezte ki a Serie A-csapat

Jonathan Moscrop / Getty Images
Jonathan Moscrop / Getty Images

A Salernitana vasárnap 8-2-re kikapott az olasz bajnokságban az Atalantától, a vereség másnapján pedig menesztették a kispadról azt a Davide Nicolát, akinek az irányításával tavaly sikerült elkerülni a kiesést, és ebben a szezonban sem áll olyan vészesen a csapat, ugyanis kilenc ponttal van a kiesőzóna előtt. Azóta több jelölttel is tárgyalt a klubelnök és a vezetőség, majd szerdán jött a bejelentés:

a Salernitana kinevezte Davide Nicolát.

Nem elírás, a 49 éves olaszt két nappal a kirúgása után újra felkérték a csapat irányítására. Nicola a Facebook-oldalán írt arról, hogy a klubelnök, Danilo Iervolino felhívta őt, megbeszélték, miért is kellett őt kirúgni. Az edző teljes felelősséget vállalt a vereségért, és arra kérte Iervolinót, hogy változtassa meg a korábbi döntését.

Az elnök úr belénk oltotta a szenvedélyt, és hogy hevesen küzdjünk a lehetetlen eléréséért. Szentül hisz benne, hogyha egy társaság egy irányba húz, akkor fantasztikus dolgokra képes. Köszönöm neki, hogy felhívott, mert ez azt jelenti, hogy szenvedélyből és szívből is tudunk futballt csinálni, és azon leszek, hogy teljes szívből viszonozzam ezt a bizalmat

– írta oldalán Nicola.

Nem lesz egyszerű az új időszámítás első meccse, ugyanis szombaton azt a Napolit fogadja a csapat, amely utcahosszal vezeti az olasz bajnokságot és az előző fordulóban 5-1-gyel gázolt át a Juventuson.

Olvasói sztorik