FRANCK FIFE / AFP
Nemzetközi foci

Beszólt Zidane-nak, leváltották, most szexuális zaklatással vádolják

Szexuális zaklatás miatt vizsgálat indult Noël Le Graët ellen, akit a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) éléről a végrehajtó bizottság mondatott le alig egy hete. A párizsi ügyészség kedden közölte, hogy az eljárást hétfőn indították meg az Oktatási, Sport- és Kutatási Főfelügyelőség jelentése nyomán.

A vizsgálat előzménye, hogy Sonia Souid sportmenedzser a L’Équipe című napilapnak adott interjújában azt állította, Le Graët szexuálisan zaklatta őt, és ez 2013 és 2017 között több alkalommal is előfordult.

A 81 éves sportvezetőt tavaly márciusban választották újra az FFF élére, de tavaly több sajtóértesülés is arról szólt, hogy női munkavállalókat zaklatott, szeptemberben pedig Amélie Oudea-Castera francia sportminiszter ezekben az ügyekben vizsgálatokat rendelt el, írta az MTI.

Le Graët pozíciója január elején ingott meg, miután egy rádióinterjúban a szövetségi kapitányi posztra esélyesnek tartott Zinedine Zidane esetleges brazíliai szerepvállalásáról kérdezték, ő pedig erre kifejezetten sértő módon reagált.

Nyilatkozata, amely szerint nem érdekli Zidane, aki oda megy, ahova akar, hatalmas felháborodást váltott ki Franciaországban, s a sportminiszter mellett a katari világbajnokságon döntős csapat sztárja, Kylian Mbappé is elítélte Le Graët megnyilatkozását.

A sportvezető később nyilvánosan bocsánatot kért, de ez nem mentette meg attól, hogy múlt szerdán, miután a végrehajtó bizottság meghallgatta őt, távoznia kelljen az elnöki székből.

Olvasói sztorik