Nemzetközi foci

Bekeményített a Dortmund és ultimátumot adott legnagyobb tehetségének

Swen Pförtner/picture alliance via Getty Images
Swen Pförtner/picture alliance via Getty Images

A Borussia Dortmund a szerződéshosszabbítás kapcsán ultimátumot adott német válogatott labdarúgójának, Youssoufa Moukokónak. A katari világbajnokságot is megjárt, kameruni származású 18 éves támadó szerződése a nyáron jár le, és egyelőre visszautasította a dortmundi klub hosszabbítási ajánlatát.

Az együttes sportigazgatója, Sebastian Kehl ezzel kapcsolatban kifejtette: így vagy úgy, de a Bundesliga tavaszi idényének hét végi rajtja előtt szeretnének pontot tenni az ügy végére.

„Youssoufa vagy elfogadja az ajánlatunkat, és a jövőre vonatkozóan is elkötelezi magát a Borussia Dortmund mellett, vagy elválnak az útjaink. Ő és a menedzserei is tudják, hogy még ezen a héten végső döntést várunk a kérdésben, mert szeretnénk lezárni a tárgyalásokat még az első tavaszi meccsünk előtt, és ideális lenne, ha már ő is kizárólag a futballra koncentrálna” – nyilatkozta Kehl.

A hatodik helyezett Dortmund vasárnap a 14. helyezett Augsburgot fogadja a Bundesliga 16. fordulójában.

A sportigazgató hozzátette: az elmúlt években minden támogatást megadtak a játékosnak, aki ugyancsak megdolgozott a sikerért. A szerződéshosszabbítás már hónapok óta terítéken van, és meggyőződésük, hogy szakmailag és anyagilag is vonzó ajánlattal álltak elő, viszont nekik – ahogyan minden más klubnak – megvannak a korlátaik, és ezt Moukokónak is jelezték, írja az MTI.

A csatár 2016-ban igazolt a Dortmundhoz, s a korosztályos csapatokban több gólrekordot is megdöntött. A felnőtteknél 2020 novemberében mutatkozott be, egy nappal 16. születésnapját követően: a Hertha BSC elleni bajnokin Erling Haalandot váltotta a hajrában. A dortmundi csapatban 44 bajnoki találkozón 11-szer volt eredményes, a most zajló szezonban 22 tétmeccsen hat gólt szerzett és hat gólpasszt adott.

Múlt héten a nemzetközi sportsajtó arról írt, hogy Moukoko születési évszámát meghamisíthatták, így valójában négy évvel idősebb, ennek hatására az utána érdeklődő – főként angol és spanyol – élklubok egyelőre kivárnak.

Olvasói sztorik