Nemzetközi foci

Xavinak a kupánál is fontosabb, ahogyan megverték a Real Madridot

Yasser Bakhsh / Getty Images
Yasser Bakhsh / Getty Images

A Barcelona megszerezte az első trófeáját azt követően, hogy Lionel Messi 2021 nyarán elhagyta a csapatot és a Paris Saint-Germainhez igazolt. A katalánok vasárnap a spanyol Szuperkupa rijádi döntőben győzték le 3-1-re a Real Madridot.

„Amikor úgy nyerünk, hogy nem játszunk jól, nem vagyok teljesen boldog. Mindig azon gondolkodunk, hogyan teljesíthetnénk így. Ezúttal a mezőnyfölény megszerzésére törekedtünk, és amit elképzeltem, elterveztem, azt tökéletesen sikerült megvalósítanunk a pályán” – nyilatkozta a Barca vezetőedzője, Xavi Hernández, aki annak is örül, hogy kiváló teljesítményt nyújtottak a játékosai, akiket szerinte sok igazságtalan kritika ért az utóbbi időben, ezúttal azonban felszabadultan játszottak, ami önbizalmat és nyugalmat ad számukra a további munkához.

A trófeánál is jobban szeretem a hogyant, ez nagyon sokat számít nekem. Vannak, akik úgy tartják, hogy az ilyenkor nem is fontos, de számomra igenis az. És ez a hogyan most rendkívüli volt.

Xavi szerint ez a siker önbizalmat ad a játékosoknak, mert látják, hogy amit a szakmai stáb javasol nekik, az működik, így aztán hisznek is bennük. „Természetesen nem állhatunk meg ezen a ponton, folytatnunk kell a munkát” – tette hozzá.

A katalán együttes csütörtökön lép legközelebb pályára, a spanyol Király Kupa nyolcaddöntőjében az egyetlen versenyben maradt harmadosztályú gárda, a Ceuta vendége lesz, majd vasárnap a bajnokságban játszik, ahol listavezetőként fogadhatja a 15. helyezett Getafét.

A Real Madrid olasz szakvezetője, Carlo Ancelotti kiemelte: a vereséget nem kritikus, inkább nehéz pillanatként élik meg, de megjegyezte, ilyen azért általában előfordul egy csapattal egy szezon során.

„A megszokott elhivatottságunkkal és alázatunkkal azonban meg lehet oldani a helyzetet. Ezt a játékosoknak kell felismerniük” – mondta. A mérkőzésről kifejtette: kiegyenlített játékkal, nem túl nagy tempóban indult, és bár elsősorban mindig arra törekednek, hogy az ellenfélnek ne adjanak ajándékokat, ezúttal két alkalommal is ez történt.

Ezeket a hibákat könnyen el lehet kerülni. Javítanunk kell a fizikai állapotunkon és csapatként kell játszanunk. Egyik játékosomnak sem volt jó meccse, de számomra ennek ellenére is tiszteletlenségnek tűnik arról beszélni, hogy lefutballoztak minket a pályáról. Ezúttal jobb volt az ellenfél, ennyi

– mondta.

A Real Madrid a csütörtöki kupameccsem a Villarrealhoz, majd a vasárnapi bajnokin az Athletic Bilbaóhoz látogat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik