Nemzetközi foci

Megtámadta egy Spurs-szurkoló az Arsenal kapusát

ADRIAN DENNIS / AFP
ADRIAN DENNIS / AFP

Botrányos körülmények között ért véget az angol labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának vasárnapi rangadója, amelyen az éllovas Arsenal 2-0-ra nyert a Tottenham vendégeként. A derbi első negyedórájának végén egy Ryan Sessegnonon megpattanó labdát a hazaiak francia kapusa, Hugo Lloris a saját kapujába ütötte (0-1), majd a 36. percben a norvég Martin Ödegaard távolról lőtte ki a bal alsó sarkot (0-2).

A mérkőzés lefújását követően az Arsenal kapusa, Aaron Ramsdale a szurkolók felé fordult, és megcsókolta a mezén lévő klubcímert, mielőtt többször is megmarkolta. A Spurs támadója, Richarlison zokon vette Ramsdale tettét, ezért meglökte az Arsenal kapusát, majd többen is bekapcsolódtak a dulakodásba.

Ramsdale a kapu mögé ment, hogy összeszedje a kulacsát, ám ekkor a lelátóról beugrott egy szurkoló, aki megrúgta – szerencsére a biztonságiak közbeléptek.

Az egyik szurkoló adott egy kis ütést a hátamra, sajnálom, mert ez mégiscsak egy focimeccs. Szerencsére semmi drasztikus nem történt

– nyilatkozta később Ramsdale.

A tabellát nyolcpontos előnnyel vezető Arsenal 12 meccs óta veretlen a Premier League-ben, ahol legutóbb szeptember 4-én kapott ki.

Premier League, 20. forduló

Tottenham Hotspur – Arsenal 0-2 (0-2)
gól: Lloris (14., öngól), Ödegaard (36.)

 

Chelsea – Crystal Palace 1-0 (0-0)
gól: Havertz (64.)

 

Newcastle United – Fulham 1-0 (0-0)
gól: Isak (89.)

Kapcsolódó
Ilyen elbaltázott büntetőt még nem látott a Premier League
Augusztus óta veretlen a Newcastle az angol élvonalban.
Olvasói sztorik