Nemzetközi foci

Egykoron a Fradi akarta, most a Chelsea-vel kötött gigaüzletet az ukrán csatár

Ben Stansall / AFP
Ben Stansall / AFP

Közel százmillió euróért nyolc és fél évre ukrán csatárt szerződtetett a Chelsea labdarúgócsapata, amely megszerezte a Sahtar válogatott labdarúgóját, Mihajlo Mudrikot.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Chelsea FC (@chelseafc) által megosztott bejegyzés

A 22 éves játékosért a hírek szerint 70 millió eurót plusz 30 millió bónuszt fizet az angol klub, ezzel Mudrik lett nem csupán a Sahtar, de az egész ukrán liga legdrágább játékosa. A fiatal támadót eredetileg az Arsenal nézte ki, de nem tudott rálicitálni a londoni rivális gigaajánlatára.

„Nagyon örülök, hogy a Chelsea-hez szerződtem. Ez egy fantasztikus bajnokságban szereplő hatalmas klub, amely nagyon vonzó projektet kínált számomra pályafutásom ezen szakaszában. Izgatott vagyok, hogy találkozhatok új csapattársaimmal, és alig várom, hogy Graham Potter kezei alatt dolgozhassak és tanulhassak” – nyilatkozta Mudrik, aki 44 tétmeccset játszott a Sahtar színeiben, ezeken 12 gól és 17 gólpasszt jegyzett. A válogatottban eddig nyolcszor szerepelt.

Érdekesség, hogy 2019 tavaszán még az a hír járta, hogy az akkor 18 éves játékossal a magyar bajnok Ferencváros is folytatott tárgyalásokat.

A januári átigazolási időszakban Benoit Badiashile, David Datro Fofana, Andrey Santos és a kölcsönbe érkezett Joao Félix után Mudrik a Chelsea ötödik szerzeménye.

Kapcsolódó
Ilyen elbaltázott büntetőt még nem látott a Premier League
Augusztus óta veretlen a Newcastle az angol élvonalban.
Olvasói sztorik