Nemzetközi foci

Kirúgná edzőjét a PL-klub, de csak gyűlölt utódokat találna

MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
A legutóbbi hét fordulóban mindössze egy pontot szerzett a West Ham United labdarúgócsapata, amely kiesőhelyen várja a folytatást az angol Premier League-ben. A klubvezetés az edzőváltáson gondolkodik, csak éppen megfelelő pótlást nem talál.

A londoniakat jelenleg David Moyes vezeti, akivel összességében nem lehetnek elégedetlenek. Az 59 éves szakember előbb a 2017-18-as idényben dolgozott a klubnál, amelyet a 13. helyig segített, azonban szezon végén nem hosszabbítottak vele.

Azonban amikor utódját, Manuel Pellegrinit 2019 decemberében a gyenge szereplés miatt menesztették, ismét hozzáfordultak, ő pedig visszavette az irányítást. A West Ham akkor sikeresen bennmaradt, majd tavalyelőtt a 6., tavaly pedig a 7. helyen zárt, és szerepelhetett az európai kupákban is. Nem is akárhogyan, a Konferencia Ligában jelenleg hibátlanul áll, és várja a nyolcaddöntő sorsolását.

A bajnokságban azonban 19 fordulót követően négy győzelemmel és négy döntetlennel a 18. helyen áll, és ráférne a frissítés.

A Telegraph szerint a klubvezetés már Moyes lehetséges rövid és hosszú távú pótlásáról egyeztet, csak nem jut dőlőre. A szakember jövője a jövő szombati, Everton elleni meccstől függ, az összecsapás mindkét klub számára óriási jelentőséggel bír majd.

Ha váltani kell, akkor az olyan szakemberek, mint Mauricio Pochettino vagy Thomas Tuchel elérhetetlenek lennének ugyan, de rövidtávon Nuno Espirito Santo, illetve Rafa Benítez alkalmas lehetne a tűzoltómunkára.

Ugyanakkor a lap szerint egyikük sem lenne népszerű a szurkolók körében, így a döntés még nehezebb.

Olvasói sztorik